Tugela85

T85_allemaal-03

Kunst- en Cultuurgebouw Tugela85 is sinds 2009 actief in de Transvaalbuurt en draagt in de wijk bij aan sociale cohesie en leefbaarheid. We nemen het initiatief voor projecten en activiteiten in samenwerking met de buurt. Van binnen naar buiten, van onderop omhoog, de straat in en het plein op, tot in het buitenland.

Sinds zomer 2014 is het gebouw aan de Tugelaweg 85 officieel overgedragen aan Stg Urban Resort, met Stg Tugela85 als huurder. In een convenant met de Gemeente Amsterdam zijn wederkerigheidsafspraken vastgelegd. Hiermee is de toekomst van Tugela85 in de Transvaal veilig gesteld.

Onder de noemer LOKAAL85 is er ruimte voor een brede programmering. LOKAAL85 wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van stichting DOEN en stadsdeel Amsterdam Oost (Sociaal Domein).

Tugela85 heeft meerdere publieksruimten: Blauwe Zaal, Motuinkamer, keuken en tuin.  Deze ruimten zijn bestemd voor culturele en sociale activiteiten van en voor buurtbewoners en voor externe verhuur. Door het realiseren van deze nieuwe ontmoetingsruimten is een levendige culturele plek gecreëerd in de Amsterdamse Transvaalbuurt.

 

Tugela85 wordt ondersteund door:

DOEN_LOGO12_NEGATIVE_NPL_(rgb72ppi)_REDStichting DOEN ondersteunt ondernemende pioniers die de wereld op hun eigen manier groener, socialer en creatiever maken. DOEN vindt het belangrijk dat LOKAAL85 talent ontwikkelt en letterlijk en figuurlijk ruimte biedt aan culturele, artistieke en duurzame initiatieven van buurtbewoners. Benieuwd naar wat wij nog meer DOEN? Kijk op www.doen.nl.

 Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Oost Sociaal Domein en Bureau Broedplaatsen.

 

 

Ruimtevoorgemeenschappelijkbuurtgebruik

Ateliers

Ben je kunstenaar of cultureel ondernemer en heb je interesse in het huren van atelier of werkplek in T85, stuur dan een mail aan het bestuur via info@tugela85.nl

Bestuur van Stichting Tugela85

Voorzitter Lieke Thesingh, bestuursleden Tarik Yousif en  Ramon Schleijpen

 

Tugela85 is lid van Lokale Lente, netwerk van Amsterdamse wijkondernemingen

logo_lokalelente_descriptor